Изберете страница

Как ли не чупих и кърших пръсти само и само да не понапиша какво ме развълнува днес, но уви… Не се сдържах!

Почти отминаха вече две от най-известните събития в света на виното, International Wine Challenge и Decanter World Wine Awards. От IWC Tranche 2 България се сдоби с 22 отличия. Аплодисменти! Или както един мой приятел казва: “Chapeau”!

Това, което ме развълнува сега е не колко ли отличия ще има от Decanter, а как си показваме културата с повод и без повод.

Интелигентните хора, за каквито всички искаме да минем, когато са на гости се държат като на гости, т.е. уважават домакина. В този случай домакинът, Decanter, имат едно условие: известяват отличилите се, но държат всички резултати да останат в тайна и да не се разпространяват до 25 Юни 2014. Някои производители  обаче не можаха да изтраят миналата година и се похвалиха преждевременно. Тази година се надявах, че предизвикателството ще бъде прието мъжки. Да ама не… Отново има такива, които нямат търпение да се изфукат и вече си разпространяват сертификатите из интернет пространството.

Имам един въпрос… Ако не можете, драги производители, да чакате (като изключим комерсиалната част на нещата и превключим на “Ethical Mode”) и не уважавате условията на домакина (Decanter), защо тогава му ходите на гости (изпращате проби)?!

“Food for Thought”, както се казва!